Popular Posts

Tuesday, March 29, 2011

andai ini takdir dan ujian untukku..scoliosis.

Assalamualaikum..
selamat malam semua..dah lame x menaip kat blog nie..lamer jugak menyepi..
malam nie terasa ingin berkongsi sesuatu untuk semua..

"SCOLIOSIS" tajuk nie dipilih sebab maybe masih ramai yg kat luar sana ada penyakit macam nie..
kebanyakkan scoliosis nie kebanyakkannya pada PEREMPUAN..

HA...NIELAH KEADAAN BAGI SESIAPA YANG ADA PENYAKIT NIE...



 maklumat lanjut korang bleh search internet..taip je laman web scoliosis atau http://www.scoliosissos.com/..

ini adalah penting untuk pengetahuan semua sebab tidak semua yang tahu dia ada penyakit nie..

P/s "korang tolong doakan supaya sy akan sentiasa hapy walaupun hakikatnye sy memg penghidap penyakit nie" sy sungguh risau tentang nie..tp sy percaya apa yang berlaku pasti ada hikmahnye..

Thursday, March 17, 2011

Begitukah cinta


Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya
Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya
Buka mata biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya
Selama ini

Friday, February 18, 2011

CONTEST " OWH, SO WONDERFUL!

banner contest nie..

HYE..

more contest and contest i found and join..

dah jadi hantu contest sejak akhir-akhir nie erkk...
apapun sayer tetap nak join contest nie..macam menarik jer erk..
hadiah pun best..yuuummmyyy...my favourite chocolate..
sebab tuelah sayer join kot2 ader rezeki...

tue tengok bawah...

JALAN-JALAN KE GENTING


saat ini begitu indah dalam hidupku kerana ia adalah sesuatu yang amat istemewa dalam hidupku..
tanganku dan dia ingin membentuk cinta kami..saat nie diambil ketika saya bersama dengan seseorang yang begitu bermakna dalam hidup saya..

cinta tidak semudah ungkapan..hati yang akan memahaminya..tangan yang membentuk tidak seindah yang di impikan..tapi jika kita berani utuk meletakkanya untuk terus bersama pasti ade kekuatan disebalik duka yang datang.

saat sebEgini akan indah bila kita bersabar dan tabah untuk meneruskan.Cinta saya dan dia adalah satu perjalanan yang terlalu jauh dan sukar.

adakah ini amat bermakna??

hanya yang bersama cinta dapat menilainya..
tapi inilah saat yang paling bahagia antara aku dan dia..kerana buat pertama kali saya betul-betul merasa bahagia.
 Namun,sekarang terlalu banyak dugaan dan saya sendiri tidak pasti sama ada tangan yang sama akan membentuk kasih sayang yang diimpikan oleh setiap wanita.
kerna cinta kami tak semudah yang disangka..


okey..
tue dh abis merapu..tag rakan-rakanlah plak..

* Aien
*Yana
*Tyra


done sweet..huhuh..
hope diterima..



JUMPING HIGH PHOTO CONTEST

hyee...
saye terbuka satu blog yang cantek nie  lifeOFtyra..dan ternampak contest yang menarik nie..huhu..
x kiralah ape hadiah nye..yang pasti saya nak joinn...
sebab saya memg berminat dan ada gmbar yang lompat-lompat macam katak nie..hhe..


bannEr contest niE..

---------->> KLIK SINI




dan gambar yang akan di pertaruhkan jeng....jeng...sila scrol ke bawah>>


Lompat sikatak lOmpAt.
lompatlah tinggi-tinggi
cepatlah ieta cepat,
 cepatlah untuk menang contest ini..
 gambar nie diambil sewaktu saye belajar di kolej kesihatan dulu...kat kolej nie dlu ada satu bukit yang di panggil "Bukit TensiOn"..memg sejak masuk kolej tue budak2 senior kat situ memg dah lmer macam tue nak tahu kenapa??
sebab yelah perjalanan kami dari hostel ke kolej (kuliah) saya dan rakan terpaksa berjalan kaki setiap hari ( sebab kami x der kenderaanlah) selama 3 tahun melalui mendaki Bukit TensiOn.. memg penat dan tension..

So lokasi gambar melompat nie memg kami ambil dia atas "Bukit Tension" nielah..
tapi gambar melompat nie diambil sebagai satu tanda "kebebasan" bagi kami, korang nak tahu kenapa??.
sebab waktu nie kami dah last sem dan cuma tinggal beberapa hari sahaja kami dah nak balik kampung masing2..so exam dah lepas, kelas dah abis, mendaki bukit tension pun buat kali terakhir,belajar pun dah tamat dan itu bermakna saya dan rakan-rakan dah bebas..

apapun kenangan nie memang yang terindah dalam hidup saya..tengoklah saye pun melompat tinggi..heheh...
 tapak selipar saya selepas melompat nie dah macam nak tercabut..betol..nie memg betol punya cerita'sebabkan kaki yang terhentak kuat pada jalan tue..

memang tak dapat dilupakan saat terakhir saya dan rakan-rakan...miss all my friends so much..

So gambar nie menjadi taruhan, mungkin untuk membawa tuah.

nielah tajuk gambar saya telah saya pikirkan paling sesuai ialah "KEBEBASAN BERSAMA"

Okey..that all..now kna tag mber..jadi saya dah kenalpasti 3 orang yang gemar untuk menyertai contest ini..

                                                      Aien.
                                     * Yana
                                     * Fify
                                     * Iza


done...
Okey..diharap rakan-rakan yang di tag join contest nie erkk..huhu..

dan thank to tuan punya contest nie sebab sudi menganjurkanye...

majulah blogger untuk semua..huhu..

Thursday, February 17, 2011

Posting + kejer = Toyota Vios.

hye semua...
salam sejahtera..dan salam satu malaysia...

huhu..hari nie aku rase happy sangat coz surat posting keje aku dah sampaiii..
yahooo..pas nie lehlah merasa gaji..heheh


pagi tadi che posmen gemok nie dh hantar surat aku..

"well..miss rosanita this is your letter, please signature here.."
speaking orang putih posmen tue dgn aku sambil dia tersenyumm..

aku ape lagi signature jelah...sambil buat muka selamba.(pdahal dlm ati tue nak tersenyum lebar klu bleh)hurmm..now i get my letter...so happy today..

aku buka sampul surat tue..yelah nak tengok kat mana aku dipostingkanlah..walaupun sebenarnya aku sudah tahu dimana yea..

korang nak tahu mana aku di postingkan??
haha..my new current city is Perak.
aku diwajidkan melapor diri pada 21/2/2011..
best erkk.setelah aku bertungkus lumus selama 3 tahun belajar dalam bidang kesihatan akhirnya aku
bakal bergelar seorang SN.


terkejut gak masa aku dpat tahu tue..yelah rase nak nges pun ader, nak suka pun ader.
macam2 perasaanlah yang ada waktu tue..
satu hal jauh..tapi satu hal lagi gembira jugak sebab dekat dgn "kawan2" aku..hehe

so impian aku untuk memiliki sebuah kereta idaman dh hampir jadi kenyataan..
cuma sekarang aku kena kena berkerja bersungguh-sungguh untuk memiliki sebuah kereta idamanku..
~~Toyota Vios~~

semoga impianku untuk memilikinya tercapai..
aminn...

yang aku pasti sekarang perjalanan hidupku sudah pasti banyak dugaan yang akan datang.
 mesti aku akan dibuli dan dikerah oleh senior2  SN.
apapun aku berdoa semoga segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan segala urusan..

AMINN...

p/s: korang doakan impianku termakbul erkk..






Tuesday, February 15, 2011

CONTEST BEAUTIFUL EYES BY TEENIELICIOUS

Hye semua..
join contest lorhh..pe lagi..msa blog walking tadi terpandanglah stu contest nie..
menarik yea..........mata yang cantek..
so pe lagi cuba joinlah jugak just 4 fun..

bAnnEr cOntESt niE...
KLIK diSini Untuk Join.....


sebenarnye aku nie bukAn lah suka sangat pakai bulu  mata palsu nie..
nak pakai eye liner pun pyah..
aku jenis suka mata yang natural...
so Korang jgan kutuk klu mata aku x ber "eye liner"..
nie gmbar yang terpilih..huhu...
gmbar nie sengaja di crop untuk bg fokus mata lebih jelas...

MAtA kU  BAwALAh TuAh KepAdaKU...

so last nak kna tag 5 orang...yang telah dikenalpasti matanya...hehe..








ok dh sudah..hope korang semua menyertai contest ini erkk..
k..tata..titi..tutu...
ummmmuachhh...


Monday, February 7, 2011

dEbArAn bErmUlA...

hye semua..


hurm..knpe tajuk kali nie debran bermula...




<<Satu petang yang membosankan>>


terdetik hati nie nak buka fb sangat..setelah puas menedit gambar dalam laptop aku pun klip facebook..


masukkan email mcam biasalah nieyta_tedybear@yahoo.com
pastu kata laluan : ******


keluarlah dekat home tue..ape lagi aku tengok2lah..scroll ...........scroll......dan scroll lagi sampai bawah..


tiba-tiba mata aku terhenti di satu post..........


"kawan-kawan nak tahu dapat mana posting keje call no no 03888...........( ak x leh nak nyatakan sebb sulit) no KKM, saya dah dapat perak.." lebih kurang macam tuelah post dia cuma aku ejas ckit jer..hehe..
aku rase nak cal time tue jugak tapi maklumlah dah abis waktu pejabat jd aku tunda jer niat ak nak cal tue..


tap ati nie rasa takut plak nak cal..ntahlah debaran tue makin menjadi-jadi, takut ader,rsau ader, bab kata orang dah mandi tak basah, makan tak lalu, tido dah sah2 x lena..
nak tak nak i must go on.......huhu..


tunggulah kalau aku rase ader kekuatan nak call esok aku cal klu tak tgu rabu nie jelah cek dalam internet.
lagi senang..kredit x abis..hehe..kedekut...
apapun termenung jugak aku sejenak:


"manalah agknye dapat nie??.."YAALLAH mintak2lah dapat dekat dengan dia.."






ati nie hanya mampu berserah jer..
kemanapun di hantar kewajipan tetap akan aku tunaikan dengan sebaiknye..


aduh..memg takut giler rase...sebab surat posting keje aku dah on the way..




ati aku nie dah xleh duk diam dah..huhu...
21 aribulan nie dah daftar dah..
yaallah takutnye rase..
yelah dah nak bermula alam baru bagi aku...
tempat baru,kawan baru,suasana baru...ermm...x sukanye....mesti kena buli nanti...


actually aku nak sangat dapat kat peneng sana...x pun pling tidak dapatlah kat perak...
x  lah sorang sangat nanti..


hope sangat dapat tempat yang diminta tue..
hanya mampu berharap untuk waktu nie..
debaran ini takkan terhenti selagi tak dapat tahu kat mana?
ia akan terus bertanya dan tertanya2..

bilakah agknye nak sampai surat?
dimanakah aku akan di posting?

debaran bermula lagi..
apapun selagi tak dapat surat aku hanya mampu berdoa..


P/S: kawan-kawan tolong doakan aku dapat tempat yang diinginkan erk...Aminn...

Thursday, February 3, 2011

JangAn lUpA lirik..



hye guys n gurlz...


sjer nak entrykan lirik lagu nie supaya x da yang lupa lirik..
hehe..
knpe nak post sangat lirik lagu nie??


hurm..
pasal fisrt2 dengar rase macam best je lagu nie...
so ambik keputusan untuk letak dekat blog ...
apapun nie bukan lagu tema;
just letak jer..lagpun lyan jelah lagu nie..nt
dah ader lagu len yg best tukar ar..hehe..




lagu nie lagu jiwang ckit..
ntah ape motif pun letak x tahulah.
lagu macam patah hati jer kan..hahah


anyway just dengar lah..kot2 ilang borink..
it maybe make u remember to someone who make u hepy or cry..


it,s just 4 relax ur mind..
listen here...beby..


u can get this code songs here..click here>>>>>>>>>
n untuk lirik tue saya dah tolong paparkan kat bawah..

 sekadar hiasan jer




Malam semakin kelam ditambah kesepian
Sukar bagiku untuk menjemput mimpi
Ke mana lenaku pergi

Ku bicara sendiri agar terhapus sepi
Setelah berkurun aku menjemput rindu
Haruskah ku menunggu

( korus )
Andai langkah mu kini terhenti
Berpalinglah padaku di sini
Jernihkanlah kekeruhan dulu
Ku perlu kasihmu

Ibarat laut yang tidak berombak
Pasti pantai akan kesepian
Begitulah hidupku ini
Semenjak kau pergi

Terusik hati ku mengenang
Kenangan di taman cinta
Hingga kini masih ku terasa
Hangatnya sentuhanmu
Kujadikan sejarah
Untuk kita kenangkan
Di tika sepi di tika rindu..

DOA bUAt D.I.A

Selamat malam semua..
asal malam je terasa nak tulis sesuatu dalam blog..hurmm..
dah jadi "blog addict" aku nie.

bila malam je aku terasa sunyi..sepii...
hurm..
nak tido tp x dapat,
bila malam je macam2 buat aku terpikir dan terus berpikir
memikirkan sesuatu yang aku sendiri tak pasti,
kalaulah mata nie boleh terus pejam tanpa memikirkan segalanye...

hurm..korang pernah rase macam nie tak??

ha entry malam nie jiwang ckit..heh..
sperlah sjer nak kongsi..

jom bace ape tulis kat bawah tue..
sama-samalah kita hayati.

 >>Coretan Hati Yang Sepi <<


Masih terasa sendiri,
ape yang aku mahu dalam hidup aku..aku sendiri pun tak pasti..


aku dah dapat ape yang aku inginkan..kerjaya ku
aku dah bersyukur dengan semua tue,
tersangat bersyukur
terima kasih YAALLAH..


aku amat mensyukuri nikmat yang telah diberikan kepadaku...


YAALLAH mungkin kah aku merindui seseorang yang telah lama aku tak temui,
yang telah lama aku rindui selalu.
jika itu yang selalu mengganggu tidur malamku,
kau tabahkanlah aku untuk tabah dan sabar,
kau sentiasa dekatkanlah hatiku denganmu YAALLAH.


kenapa aku terasa sesuatu perasaan yang aneh
perasaan yang begitu asing dalam diriku
perasaan yang tidak pernah ku alami sebelum ini..

indahnye perasaan ini
akan ku syukuri kurniaan ini.



salah kah aku jika ada perasaan begini?
berdosakah aku atas perasaan yang timbul ini?
YAALLAh jika ini kurniaamu bagi setiap insan
akan ku syukuri nikmat kurniaan ini
agar aku tidak terpesong kearah yang memudaratkan dan membinasakan,
agar aku tidak terjatuh dlam jurang nafsu,
agar aku tidak jauh dari hukum yang telah ditetapkan.


jika dia telah diciptakan untukku,jika dia adalah yang terbaik untukku
peliharalah perasaan ini selamanya,
agar tiada rasa benci dan putus asa seperti yang dialami ketika ini,
agar sentiasa ada sayang dan cinta yang takkan pernah padam,
agar sentiasa mencintai dan dicintai ke arah jalanmu YAALLAH,


dan,


jika dia masih bukan dicipta untukku,
jauhkanlah rasa sayang dan cinta ini
tapi jangan sesekali ada rasa benci di hati ini,
walaupun mungkin dia bukan milikku lagi
biarkanlah aku untuk merasa bahagia bila melihat dia bahagia,
biarkan aku sentiasa mendoakan kebahagiaanya,
walaupun mungkin aku yang terluka.

c.i.N.t.A & k.E.t.A.b.A.H.a.N

salam cinta buatmu..

walau jarak beribu batu telah memisahkan kita,
tapi cinta kita tetap dekat di hati
walau kita jauh dimata tapi akan sentiasa dekat dihati
ketabahan dan kekuatanmu adalah pendorongku,
jangan kita mudah putus asa.
jangan kita mudah patah semangat.

yakinlah satu masa waktu akan menemukan kita,
saat itu pasti akan tiba.
mungkin penantian itu satu penyeksaan tapi percayalah
kesabaran itu akan pasti ada hikmahnya..




kerana itulah nikmat yang diberikan...
hargai seandainya diberi ruang dan peluang...
bercinta
dicintai.....


didedikasi khas untuk seseorang..
sesungguhnya aku terlalu merinduinya.


Sunday, January 30, 2011

kEnApA AkU susAh tIdUr Malam??

jom menari sampai ngtuk..


selamat malam sekalian...

entry kali nie ieta bagi nama "kenapa aku susah tidur malam??"
nak tahu kenapa??
sebab nie ha dah p baring nak tidur tapi mata tak jugak nak pejam..



terkelip-kelip...aduh..bila nak pejam wahai simata...


nie tengok dah kul berape??

ha tUe Jam dah pukul 2 pagi dah..
tapi sye masih lagi berjaga...




kat saper ingat ea..
ape masalahnye nie...


mehlah tengok tips2 nie kot2 leh menolong untuk tido..

tips bagi yang susah tido malam macam sayer skrg

1- minum air susu sebelum tido
2- bace surah alfatihah dan ayat kursi sebelum masuk tido
3- bace doa tido
4- masuk awal ke tempat tido(dalam tempoh 30 minit sebelum tido)
5-jangan pikir perkara2 yang merunsingkan
6- pastikan persekitaran sunyi sepi(nak pasti mcmne klu dah tempat tue bsing)
7- cuba pikirkan seseorang yang sentiasa buat kita tersenyum( xleh pakai sebb bleh buat lagi rungsing)
8- pastikan perut kenyang dan tidak lapar
9- pencahayaan yang malap
10- pikirlah sendiri plak..


aduh dah jadi burung hantu ker nie???

aduh..nak tido..nak tido...nak tido...




klu jadi burung hantu nie best jgk..
kna join kelab nielah agknye..



macamne nak tidur nie..klu orang len dah lena dah pun waktu macam nie..
tiap2 malam macam nie...
aduh parah betull..


yelah klu join nie  xderlah isomnia lagi erk..




okeyslah..dahlah..
biarlah mata nie x nak tido
mgkin teringatkan seseorang yang dah lama tak jumpa..
hurmm...

okeys..nite.. :(











Edit phOtO cOntEnst...

Assalamualaikum.....

hye semua...ha entry pasal edit photo contest nie...
ha nie sebenarnye ader kawan blogger yang suggest kan contest nie...
dah d tag kan nama....
hehe..
so try n join 4 the fun..sekadar mencuba di alam cyber.....
nie blog tuan Contest nie..

klik sini untuk join contest nie..

 jOm Join cOntEst nie....
mAnA tAhu Ade Rezeki AndA sEmuA lEh hAdiAh mEnArik Tue..
lAgi rAmAi lAgi mEriAh....


jom kita tengok gmbar saya punya erk..

kenape pilih gmbar nie erkk..
sebab gmbar nie gambar sengal..
2 2 sengal..
haha..



ha tue kat atas tue semua gmbar sebelum di editkan...

x tahu lah..nak letak gambar berdua jer...
ishh...
knpe lah dia selalu ader dlm gmbar syer nie...huhu..
ok tgok hasilnye selepas dieditkan.....


nie gambar pertama..


gambar ke-2
dah siap dah pun nie..hurmm..

okeys yang last kna tag kawan2lah plak..ok meh kita tengok saper yang kena..


kepada kawan2 yang kena tag harap sudi memeriahkan contest ini..
thank to cik aien n tuan empunya contenst  nie coz sudi berkongsi maklumat contest ini..
k dah sudah..
bye..bye..

majulah cyber untuk semua..
wasalam..

Saturday, January 29, 2011

dEguPAn JAntUngmU milik siApA??

assalamualaikum..
hye semua..


topik yang nak dihurai hari nie bertajuk "degupan jantungmu milik siapa?"


hurm sape sebenarnye degupan jantung kita??
seringkali tak anda semua terpikir atau terlintas untuk berpikir bahawa macane jantung tue boleh berdegup sedangkan tidak ade ape2 pun kan yang membantu jantung tu untuk berdegup....
betapa uniknye ciptaan ALLAH S.W.T..haruslah kita semua syukuri nikmat yang telah diberikan kepada kita...


kenalilah setiap bahagian dalam jantung kita..
tanpa jantung kita tak dapat hidup seperti sekarang..
uniknye keindahan ciptaan ilahi.

bagaimana jantung berfungsi???


lihatlah cara jantung megepam darah ke seluruh badan kita..


setiap degupan yang berdegup itu adalah ciptaan dari yang kuasa..
setiap nafas yang dihirup adalah kehendaknye...
andai jantung itu berhenti berfungsi maka bermakna tiadalah lagi kita diatas dunia ini...
ingatlah setiap degupan itu adalah peluang untuk kita lakukan satu kebaikan di atas dunia nie..
setiap yang kita lalui adalah kerana kehendaknye..


sekarang jawapan nye sudah jelas kan..


hehe..
tp tue secara lumrah nye dan nyatanye..




klu dalam percintaan pula mesti ramai akan cakap degupan jantung itu hanya untuk kekasih hatinye..
benarkah itu??





ha 2 dia setiap degupan hanya untuk kekasih hatinye..
hapy togetherlah katakan..haha






abis pe lagi nak jawab klu korang semua dah cakap macam tue..




x salah tapi kena mesti kena ingat mana yang baik dan mana yang buruk..
sayangi ape yang ader dengan anda sekarang..
kerna x kan ader yang len dapat mengantikan seperti yang sebelumnye..
klu ader pun x kan sama..


begitu juga dengan jantung..
klu x jaga jantung anda
maka akan dpat hEart AttAck..
hehe..
klu cinta pula x jaga akan dapat heart brOkEn..


pS; sayangilah jantung anda..



tErEnggAnu VS pErAk..

AssAlAmUalaikUm...
hyE....

Entry kAli niE nAk citEr pAsAl 2 bUah nEgEri nie iaitU tErEnGGanU vs pErAk..
hA ApE yAng suSAh2 nAk citEr pAsAl 2 nEgEri niE..hurmm..
sEingAt  aku klU musim2 BolA dulU sElalU fiNal tErEnggAnU AkAn LaWAn PeRak,
mula lAh adEr kAin reNtAng tulis MAcAm2 sebAb BolA punYA anGkAra..

antArAnyA "Yoep kEjAr YoeP' tue perAk PunYA kAta2 seMangAt..yAng tErenggaNu pLak
"pEtEh TerEnggAnu PetEh"
kelAkAr pLak klu ingAt dlU2..
buAt penGetAhuan KorAng Aku dUlu klU AsAl jEr Lawan bolA perak vs terengganu..
Aku MestI orAng pertAma duk Jer kAt tv tue tuk tEngok perlawAnan tue..Frust beNAr Aku  bilA perAk meNang taPi timE terEnggAnu menAng BanggA jer..hehee
apepUn tue ciTEr dlu..mAcam anti bebEnor plAk denGAn negEri pErAk..
haha..taPi jgn sAlah fAhAm akU x Anti pUn cuMA saAt SuKAn bOla tue bUAt aku jAdi maCam tUe..tApi sekAraNg len pLAk citerNye..heh..

pErAk negEri kesAyangAnku..hahaha..nAk tAhu KenApA??
hehe..MAlu nAk citeR...ader MAknA di seBAlik semUa tue..
ape2 jErlAh..

mEh kitA tgk logo dAn bEndErA kedUa2 nEgEri niE dlU..

JATA nEgEri tErEnggAnu..



bEndeRA nEgEri tErEnggAnu

Istana MahzIah kuAla tereNggAnu

mAsjid kristal..
indah kan masjid niE..
hurm..
 nikah kat cnie erkk....heheh

kEistimEwAAn kAt terEnggAnU....
- meh tengok peh yang istimewanya kat terenggganu nie erkk..
besa klu org2 datang atau berkunjung ke terengganu nie mesti x lupa nak beli "kEROpOk LekOr'
yuuuummmmmmyyymmm..yang gLamor dlu2 kerOpOk lekOr lOsOng..
tapi sekarang banyak tempat dah ader...
nie dia keropok lekor yang direbus..

so delicious...
mari pakat makang keropok lekor ramai2..
bestnye....

ha nie keropok goreng..
panas..panas lagi nie..


NegEri PeRakk.....
hUrm..sEbenArnye syE x tahU sAngAt NAk citEr pAsAl NegEri PErAk nie..hurM..mAcaMnE Erk NAk citEr pAsAl negEri Nie..
rAsAnyE keNA cAri sesEoraNg yAng BerAsAl DAri neGeri pErAk LAh...
tApi NAk cAri n tAnyA sAper Erkk...

helooooo.....
AdEr sApe2 orAng pErAk tAk yAng lEh tolOng sAyEr psAl negEri PerAk niE...

hyE SyE orAng perAk>>>
hA!! AwAk orG perAk erkk..leh ToloNg citEr pSAl nEgEri AwAk tAk????


hurmm..sapEr dia nie seBenArnye erk..tue tEngOklah kAt bAwA tuE..
mAmAt Nie AkU tErsErEmpAk masA singgAh2 sAnA cNie kAt negEri PErAk mAsA first timE p Ke NeGeri PeRAk dUlu....lmEr Dah Pun...
niE diA buDak perAk tue..
ntAh Aku TerSerEmpAk MasA tGah jAlAn2..

hehe..mtAk tloNg diAlAh citEr KAn pAsAl pErAk..syEr x TAhu sAngAt..
diA tAhu lAh kot Negeri DiA..

AwAk ApE Yang istimEwAnYE nEgeri PeRaK nIe????
cuBA citEr ckIt pAsAl negeri kEsAyAngAn AwAk Nie...tAnyA sYer ketikA itU..
korAng Nak tHu ApE dia JawAb wAktu tUe??
Ada kEr PatUt diA jAwAb." istimEwAnYe perAk niE BagI syEr bilA AwAk dAtAng Ke pErAk..2 LAh sEbAbNye perAk nie jAdi iStimEwA..
huhhhhhhhhh...

SEnGal BetUl mAmAt Nie..Len OrAng TnyA leN di jAwab plAk..mAhu jeR ati Nie KARAtE Kids dia Waktu tuE..
huhhhhhh....nsib BAik kAt NegEri DiA wAktu tUe..(so knalah buat sopan2 ckit..ala2 control malu ckit..heheh)
klu kAt TrgNu mEsti dAh sUmbAt mUlut diA dEngAn keroPoK LeKoR DaH..BiAr diA TahU keHebAtAn keRoPok LekoR yANg disUAP OleH seOrAng AweK dAri terEnggAnu..hehe..
kAsi AngAu ckit..

hurmm..
LoyA buruk betOl mAmAt nIe..huhu...
tApi KAn pAs tUe AkU TyA Lagi..

"abis apE istimewAnyA plAk pErAk klu syer x dAtAng??"

"klU AwAk x datAng tAk Der Yang istimewA LAh kat PerAk Nie"jawab mAmAt tue..

''KeNapA Plak??'' tanya ku lagi

mAmAt tUe jAwab dengAn selAmbA jEr....

"hurm klU AwAk nAk Ape istImewAnyE pErak dengAn leBih lAnjut..
awAk kahwinlAh denGAn sAyer..jAdi istEri SayEr NAk??,. bleh AwAk jAdi OrAng PerAk..lAgi bANyAk dApat tAhu pAsaL perAk"...

yA Ampun....
ApeKah ini...huhu..
mAin2 betul Lah diA nie..hurm dAlam ati nie x rAse nAK marAh pun..cumA Bab KatE lecTurer kAt temPat Aku BlajAr dlU 'i Get sHocKed"...tErkeJut..
apA2pun..Aku x jawab sOalAn dia Tue..dia gelAk sakanlah pee lagi.....

tapi dia nie kirA OkLAh..Dh gelAk2 dia citErlAh juGAk pasal PerAk...tApi x bAnyAk yAng dApAt...

cuMa nIe hA....






jAtA nEgEri PerAk
bEndErA NEgEri pErAk.
mAkAnAnyE GulAi tempoyAk..
nIe buAt x TahAn nIe..tErliur...yuuuummmm..

GulAi temPoYak Ikan Patin.

mAsjid ubudiah yang ader KAt perAk.


hA nIe senPAt jgk Ambik Stamp peRAk satu..buAt kEnAngan...
senAng nAk pos suRat nAnti..hehe..uNiknye negeri Nie erkk..

stamp tahun 1963..
(x lahir lagi pun)


hA tUe JeLah mAklumAt Ayng diPerOlehi Oleh sAyer KetiKA menemUbUal mAmAt pErAk Tue..
hehe..
pAyAh JuGAk NAk dApatKAn MaklUMat dAri diA tue...tApi ApepUn ribUan tEriMA kAsiH dIuCaPkan kEpAdAn yAng suDi MembAntu..
hehe///

mGkn BeTullAh kLu Nak Tahu Lagi KenAlAh jAdi oRang PerAk erk..huhu...

Okeys...
smApi snie sjer TAJuk TErENgGAnU vS PerAk...

TajuK Ambik  Dalam mimpI tue..heh.
k..bye..wsaLam...

Monday, January 24, 2011

DuhAi pOsting & kEjEr...

hYe..x TAhU NaK cAkAp APer??

tApi AkU bOsAn Nie..tUnggU sUrAt POstIng yAng eNtAh bilA AkAn sAmpAi..

duhAi Abg pOsmEn bilAkAh AgknYe AdEr sUrAt dAri buAh hAtikU...
hehehe....
Hurm sebeNarnYe x der LAh suRAt dari bUAh hAti..surAt nie mEsti AkAn teNterA perkAtAan "URUSAN SERI PADUKA BAGINDA"
dAn mEsti AkAn adEr namA "ROSANITA BINTI EMBONG" fuhh..nAmA AkU kEr TuE..hehehe..tUeLAh NAmA sEbEnArnYA Aku....

YEs My NaMe Miss RosAnIta..
yeeee...MIss IetA...
"sUrAt AwAk x Der Lah" KatA Abg PosmEn...
sambil Abg PosmEn MencAri2..
eh !!!! kEjAp nIe hA suRAt AwAk nie miss roSAnitA bt EmbOng kAn???

lebey KurAng NielAh rUpA Abg PosMen tuE...


yEssssssss!!!!
i'm miss RosAnitA..
thAt my lettEr..
 sAmbil aKu mencApAi surAt AkU..
tApi.................................
niE surAt MAXIS...
hAmpEh... bil BrOadbAnd akU rUpAnyE...
adUh  len sUrAt yAng AkU tUnggU len sUrAt YAng SAmPAi..


aDUh...kEnA tUnggU LAgiLAh agKnyE...
aPe blEh bUat tuNggU jelah....
kwAng..kWAng...

AkU sEbeNarnYe x SAbAr NAk tAhu diMAnA Aku dipostIng..
PeNAng @ kedAh @ pErAk..@ tErEnggAnU....mAnA sAtu????????

sIApA AwAk????
surAt NAk JAdi ApE YaNg AwAk NAk tUnggU sAngAt tuE???
tAnyA sesEoRAng KePAdA AkU...

hurmm..ApE AgknyE JawApAn dAri Aku...
mCm niElAh  tEnGok Jer Kat bAwAh tuE...

miSi ROsAnItA..

eh..yer kEr Nie Syer bAkAL Jadi??
mAcAm x pErcAyEr jEr erKk...

<<adEr org tyA>>
awAk x tAkUt dArAh kEr??
x gEli kEr dengAn sEmUA tuE???
sUkA kEr jAdi NuRsE niE..
eee..Klu syEr x sAnggUp Nak bUat sEmUA tue..
..eeeee...gElilAhh.......
kotOrlAh....
eee...

apE Aku nAk jAwab erkk tUk sOalAn tUe...
cePuk MAs pUnyA sOalAn..

sEsEKali tErsEntUh Ati dEngAn sikAp sesetEngAh orAng..
x PernAh NAk mEnilAi kEbAikAn kejEr MacAm kAmi..

akU  AkAn jAWab sOalAn tuE!!!!
sAye x tAkUt dArAh.sAyA x gEli dEnGAn semUa tue
bAgi sAyA kEjE Nie KejEr YAng pAlinG MuLiA..

x seMuA oRg KAn leH BUAt keJer MAcAM NIe. Errrkkk
x pEr AwAk mgKin lebiH PAndAi DAri sAya.
syer mgKin x pndAi sgt MAsUk U MAcAm AwAk ..
x BAnyAk dUit mAcAm AwAk NAk mAsUk IPT..

sAye Just BlAjAr KolEj Jer..
tuE PUn  KerAjAan tAnggUng..
mAkAn duit elAun Jer tIap2 bulAn
x mAmpU sAyE bUat PinjAmAn beribU2..
x MAmPU sAyA nAk bAyAr PTPTN..
NaNTI SyA JD NURSe SYe X NaK bAyAr sebb sAyA x PinjAm pun..

dApAt Gaji sAyA nAk bAgi mAk sAya
sAyA NAk bLi kEtE syE sndrii..
xpErLAh klU kejer sYer KotOr Pun
tApi Janji HalAl KAn
xpEr AwAk..
JAnGAn risAU erkk  NAnti klu AwAk sAkit
AwAk DatAng HospitAl erk..
DAtAng lAh sye AkAn jGer AwAk bAik2 sAmpAi sEmBuh
supAyA aWAk blEh kejEr bLik
daN
boleh bAyAr pInJAmAn aWAk..
sYa IkhlAs AwaK..
sYer SedIA MEMBANTU
tuelAh sebAb ...

sYer bAnggA jAdi nUrsE..

OKeY bErbAlik KepAdA citEr pOsmEn tAdi..
akU pUn x tAhu bilA AkAn sAmpAi surAt tue..
TunggU jelAh..
dAn nAk tAhu kemAnA Aku AkAn dipOsting ikutilAh di new Post yg AkAn dAtAng Erk...
(nt smpai surat ler)
okey2..okey..dh banyak okey...dan
dAh BAnyAk JuGA ye mis iEtA mEraPu x TAenTu PAsaAl..apEpUn POsmEn PAsti AkAn MeNhAntAR suRAt Aku tue..sABAr Yer Mis IEtA...aRi TuE AkAn sAmPAi JUA..\

ps: kePAdA KengkAwAn sepErJUangAn
    sABAr YEr..sUrAt tUe PAsti AkAn sAmpAi jUA..
dAh 3 tAhUn kitA bErsUsAh PAyAh..akAn aDer hAsIlnyE...
x SabAr KAn kitA semUa Akn bErGelAr NursE..
sO Ber BAktiLAh untUk mAsyArakAt kELAk dEnGAn PeNuH bErdedikAsi...


 untuk santapan bersama :

cLAssMAte
sAlAh sOrg KAWan.

rOmAtE sEm 5 & 6

akU LEr..

my prenzz..

grOUp klinikAl sem 4

grOup klinIkal sem 3
 okEyyyy..dAh PeNAt DAh.....
tuE jElah..bYe...

Sunday, January 23, 2011

tEntAng Hp CikAi..

AlkiSah...

akU Ader Hp CikAi SoNy ErissOn...hP nie Ak sAyAng Lah..dh tUe jEr hp Aku AdEr..
nAk bli yAng cgIh mEmG bUat Msa NiE xMAmpu Aku..mAklumLAh bArU jEr Abis blAjAr..dUit pUn XdEr Sgt..klU dlu TiMe blAjAr lEhlAh Aku meWAh cKit..mAkluMlAh dApAt ElAun..asAl dApAt dUit AlAun jer hUjUng mInggU aku lEsAp p jALan2 dgN mbEr2 aku..
aPe KorAng NAk thu erk sApA mbEr Ak..sat Dlm len Post Ak perKenAlKAn diaorg YAng sengEt2 tue..
BebAlik kepAdA citer hp..
hA NAk diJAdIkkAn citEr MAsA hP Aku KenA curIk MasA Aku p UmAh AkAk akU kAt kUAntAn..pEnCuri tUe PecAh mAsUk biliK..tp bEngAp jUgAk PEncUri tUe..diA AmBik Hp Aku..
AkU BukA PiNtu tEngOk mAnggA daAh KenA pEcAh....Aduuuuuuhhhhhhhhhhhhhh...
Aku Tgk hP AkU x DEr..sedEy UsAh Nak CAkAp..dHlAh tiMe Aku X dEr Duit..tp AkU sYukUrLah SebAb nsIb LAptop KeSAyAngAnn aku x kEnA curi..klu MeNangis Aku....huhuhuhu....


sedeY sgt rAsE..sO aku PakAi hp CikAi jEr Jenis noKiA lAmE..tErinGin SAngAt Aku nAk hp BarU..tp Pe dyE duit x dEr..akU DahlAh JeNis SuKa gMbAr..x leh gmBAr..


huRm..Aku citErLah KesedEyhan Aku KAt oRang Yg SeLAlu ader dgn Aku..diA turut sImpati..
tApi Kan sAtU hAri diA MtAk No AkAun Aku..huhu..mAsuk dUit Suh Bli Hp Yg secoNg dlU..x sebErApA Katanye....
tErHArU sAngAt Aku RasEr............huRm....sApe DiA???pklAh SendirI....
tp tErhArU sAngAt..so aku pUn dApAt Jer Aku p cari HpLAh pe Lagi...nAk tAhu CamNe RuPA hp Baru Aku..tu tgk KAt bAwaH....hehe..tHank My DeAr...

Dari BeLAkAnG..

dArI DePAn..

swEEt Pinky

pinkY CIKAi..
NAk tAhu KeNapA Aku Pangil Hp niE CiKai..dAlAm mksudnYer..ciKai YAng BanYak mEmBerI MAkNA yAng BeSar DAlam HiDuP Aku..
AkU SayAng diA..tHAnk My DeAr 4 All tHis..
cikAi BgKu adAlAh Yang pliNg Aku sAyAng..wAlAupuN MuRah..tP Aku GeMbirA...
thAnk Alot my DEar...(??)


AkU tErHarU SaNgAt dengAn PeRgOrbAnAn diA..sebAb tAhu HatiKu..pE YAng kuingiNkAn..dIa cuBa untuK tUnaIkAn keIngiNAn ku..AkU AmAt MeNgHargAinyE..